Kajak och Uteliv

Kajak och Uteliv

Varmt välkomna till oss på Kajak och Uteliv – vi erbjuder allt inom havskajakspaddling. Hos oss kan du hyra kvalitetskajaker för den egna korta eller långa utfärden, gå en kajakkurs eller delta på en guidad kajaktur. Vi har även kurser i Stand Up Paddle, SUP, och uthyrning. Gräddö är ytterskärgården nära samtidigt som det finns fina skyddade områden för den oerfarna.

Love
Skogskyrkogården i Enskede

Skogskyrkogården i Enskede

Skogskyrkogården uttrycker i stor skala de formsträvanden som präglade svensk arkitektur både före och efter andra världskriget. Det moderna samhället krävde så väl vackra som funktionella lösningar – något som även gällde de dödas viloplatser.

Love
Tyresta Nationalpark

Tyresta Nationalpark

Genom att följa någon av lederna från exempelvis Tyresta by eller Stensjödal så kommer du snabbt in i urskogen. Dessa uråldriga skogar är alltmer ovanliga och Tyresta är det största urskogsområdet söder om Dalälven. Här möter du gamla knotiga tallar och högresta granar. Döda hålträd, växande ungträd och stabila jättar ger livsrum åt en mångfald av arter. Tyresta är tjäderns och ugglans rike.

Love
Birka och Hovgården

Birka och Hovgården

Världsarvskommitténs motivering: ”Birka-Hovgårdenområdet är ett väl bevarat exempel på vikingarnas handelsnätverk under de tvåhundra år då de expanderade ekonomiskt och politiskt i Europa. Birka är en av de mest kompletta och orörda vikingatida handelsplatserna från åren 700–900.”

Love