Hamgården Nature Resort Tiveden

Hamgården Nature Resort Tiveden

Hamgården erbjuder idealiska semesterhus inredda för två personer. Dessa stugor ligger nära sjön Unden med sina underbara solnedgångar. Varje stuga är utrustat med alla moderna bekvämligheter. De lite lyxigare bungalowerna ligger nära unika Tivedens nationalpark. Du kan ha en fantastisk tid i naturen med vandring, cykling, paddling, fiske och upptäcka fågel och djurliv med en naturguide.

Love
Ösjönäs

Ösjönäs

Ösjönäs är omgiven av Tivedens Nationalpark och erbjuder aktiva naturupplevelser samt olika typer av sjönära boende. Hos oss kan du paddla, klättra, rida, vandra och äta gott.

Love
Garphyttans Nationalpark

Garphyttans Nationalpark

Nationalparkens kärnmiljö består av den gamla gårdstomten och den kvarvarande öppna odlingsmarken, som idag sköts med årlig slåtter. Här finns en mängd olika växter och djur som är typiska för det äldre odlingslandskapets ängsmarker. Den omgivande barrskogen får idag utvecklas fritt till naturskog, där både gamla och döda träd lämnas kvar, en miljö där många sällsynta växter och djur trivs.

Love
Tivedens Nationalpark

Tivedens Nationalpark

Njut av vildmarkskänslan i ett kuperat och vilt skogslandskap med dramatiska sprickdalar, vackra skogssjöar, jätteblock vid Stenkälla, utsikt från Trollkyrkobergen samt badstranden vid Vitsand. I Tivedens nationalpark ska skogen få utvecklas till naturskog. Den skog som nu växer här är opåverkad av de senaste årtiondenas storskaliga skogsbruk.

Love