Upzone Äventyrspark Kalmar

Upzone Äventyrspark Kalmar

Vackert belägen på Stensö bredvid First Camp finns Upzone Äventyrspark i Kalmar. Är det fint väder kan du passa på att ta ett dopp vid stranden Flundran eller ta en fika på Stensötorpet. Eller varför inte promenera hela vägen ute till Vasastenen, som ligger längst ut på udden, efter klättringen? Hos oss är ni välkomna oavsett om ni ska vara med på äventyret eller bara vill titta på. I parken i Kalmar finns en grillplats och bänkar som går att sitta och fika vid. Dessa får gärna användas av alla våra besökare. Vi har också möjlighet att sätta upp ett mysigt eventtält som ni kan hyra för en fest eller företagsevent med det där lilla extra.

Love
Storebro Herrgård

Storebro Herrgård

Här är det lätt att trivas. Mycket historia, mycket atmosfär och en lagom dos saga. Vår vackra herrgård byggdes 1821–24. Under de senaste åren har det renoverats till en kombination av ursprunglighet och modern komfort. Det är generöst med gemensamma utrymmen och totalt finns åtta dubbelrum, fyra i herrgården och fyra i annexet. Oavsett om det gäller en konferens, ett bröllop eller

Love
Mossebo Gästhem

Mossebo Gästhem

Historisk landsbygdsrestaurang i hjärtat av Astrid Lindgrens barndomslandskap. Födelsedag, middag med familjen eller bara guldkant på helgen? Avnjut din helgmiddag hos oss i vår lugna och historiska atmosfär eller boka för bröllop och andra familjefester. I tre matsalar kan vi erbjuda smittsäker och avskild servering vid bord. Även avhämtning. Avskild övernattning i två familjerum

Love
Södra Ölands Odlingslandskap

Södra Ölands Odlingslandskap

Från Karlevi i väster till Gårdby i öster och sedan hela vägen söderut sträcker sig ett underskönt landskap och en unik kulturbygd. Detta område upptogs år 2000 på Unescos lista över världsarv. Dels för att kalkberggrunden, det milda klimatet och öns geografiska läge har resulterat i unika förutsättningar för livet på ön. Men också på grund av ölänningarnas mångtusenåriga påverkan på bygden.

Love
Blå Jungfrun Nationalpark

Blå Jungfrun Nationalpark

Blå Jungfruns yta mäter 65 hektar vilket motsvarar två tredjedelar av nationalparkens yta. Resten består av vatten. Själva urberget är anledningen till att ön blivit skyddad som nationalpark. Graniten dominerar, men här finns också yngre bergarter som intresserat forskare. Öns runda profil och mjukt skulpterade hällar är formade av inlandsisen. Under istiden bildades också öns många jättegrytor.

Love