Station Sågen – Outdoor på Spåret!

Station Sågen – Outdoor på Spåret!

Trampa dressin hos Station Sågen. Packa picknickkorgen och ta med hela familjen på ett äventyr genom djupa skogar! Dressinåkning passar alla åldrar och alla säsonger när det är snöfritt. Den nedlagda järnvägen erbjuder storslagna naturupplevelser genom den vackra vildmarken.

Love
Renbiten

Renbiten

Renbiten är ett samiskt familjeföretag som kombinerar renskötsel i Sveriges sydligaste sameby, har egen förädling av renkött, gårdsbutik och en mängd olika upplevelser med samekulturen och de tama renarna. Vi erbjuder även boende i kåtor, stugor på fjället eller villa Renbiten i byn Storsätern.

Love
Falu Koppargruva

Falu Koppargruva

De många bevarade byggnaderna från 1600-talet och framåt är starka inslag i kulturmiljön. Vid själva gruvan finns bland annat administrationsbyggnader, hjulhus och stånggångar – ett system för kraftöverföring över långa avstånd. I landskapet omkring Stora Kopparberget står många imponerande herrgårdar.

Love
Fulufjällets Nationalpark

Fulufjällets Nationalpark

Fulufjällets nationalpark är ett nästintill orört naturområde i södra delen av fjällkedjan. Många väljer att besöka Njupeskärs vattenfall, ett av de högsta i Sverige med sina 93 meter. Fjället reser sig som en platå i landskapet, med branta sidor och platt upptill. Här uppe betar inga renar. Därför täcks fjällheden av tjocka lavmattor.

Love
Töfsingdalens Nationalpark

Töfsingdalens Nationalpark

Stort, orört och vilt. Långt bort från vägar, människor och civilisation ligger Töfsingdalens nationalpark. Det här är silverfurornas och stillhetens land. Från Hovdens topp kan du blicka ut över urgamla tallar i ett väldigt blockhav. Töfsingdalen är ett svårtillgängligt blockhav utan stigar. Det gör parken till en av Sveriges minst besökta nationalparker, men desto mer spännande.

Love